Ο «Hχητικός περίπατος στη Βρίσα»
δημιουργήθηκε μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 που έπληξε το χωριό.

Eίναι μια  πρωτοβουλία των αρχιτεκτονικών γραφείων ΜoY studio  και Z-level  στo πλαίσιo των εθελοντικών δράσεων για την ανασυγκρότηση της Βρίσας.
Πρόκειται για ένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο μπορούν  όλοι να ακούσουν είτε στο κινητό τους, είτε σε mp3 players, ακολουθώντας μιά συγκεκριμένη διαδρομή στο χωριό. Με τη δράση αυτή το χωριό ξαναζωντανεύει με την ανθρωπινή παρουσία, βγαίνει από τη σιωπή του και ξαναγεμίζει με ήχους γνώριμους αλλά και νέους.
«Μιλήσαμε με τους ανθρώπους, ακούσαμε τις ιστορίες και τις ανάγκες τους για το χωριό και διοχετεύσαμε αυτό το υλικό στον ηχητικό περίπατο. Ως αρχιτέκτονες ο ηχητικός περίπατος γίνεται το μέσο μας, αντί σχεδίου, για να αποτυπώσουμε το χώρο με ήχους και αφήγηση και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για ένα χωριό με όραμα. Αυτός είναι ο τρόπος μας για να διασωθούν οι ιστορίες της Βρίσας, ώστε η ψυχή και η ουσία της να δοθούν πίσω στους κατοίκους, τόσο σαν ανάμνηση του παρελθόντος, όσο και σαν προσμονή για το μέλλον».

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχε η επιτυχημένη δράση «Ένας ηχητικός περίπατος στη Βρίσα» που οργανώθηκε το τριήμερο 10, 11,12 Αυγούστου 2017, ο ηχητικός περίπατος είναι διαθέσιμος στο χωριό σε μόνιμη βάση.
Όσο το χωριό θα είναι  υπό κατασκευή, δηλαδή τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο ηχητικός περίπατος θα αποτελεί τη φωνή του, θα υποδέχεται τους ανθρώπους που θα έρχονται στη Βρίσα για να την επισκεφτούν, για να προσφέρουν βοήθεια, για να δουλέψουν στην ανοικοδόμηση της, και θα αποτελεί έναν κοινό τόπο πληροφόρησης και γνωριμίας με το χωριό.

Κατεβάστε το αρχείο στο κινητό σας η προμηθευτείτε  τα mp3 στο  Βενζινάδικο ΕΚΟ, ( στην είσοδο της Βρίσας από Βατερά) .Περιηγηθείτε στη συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στο χωριό ξεκινώντας από το Δημοτικό σχολείο, βάζοντας ακουστικά και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Συντελεστές:
Αλέξανδρος Σπάθης – Τμήμα πολιτιστικής τεχνολογίας και επικοινωνίας  Πανεπιστήμιου Αιγαίου (μοντάζ ήχου)
Νίκος Τριανταφύλλου (ηχοληψία)
Βανέσα  Δαπέργκολα  (εκφώνηση κειμένου)
Παναγιώτης Μπατζάκης (σαντούρι)
Κυριάκος Νεοπτολέμου (υποστήριξη, χαρτογράφηση)

Ο ηχητικός περίπατος δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των:

Λία Γραγουδά (οδοιπορικά, έξοδα ηχοληψίας, ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής mp3), Rebuild Vrisa (οργάνωση, προώθηση) Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας (προσφορά τευχών «Αντίλαλου»), kato apo ton platano.gr (προώθηση), Μαρίνα Βιτζηλαίου (φιλοξενία), και όλους τους Βρισαγώτες και Βρισαγώτισσες για την πολυδιάστατη προσφορά τους και τις υπέροχες ιστορίες τους.